filtersaankoop - Steve De Waele

Benro Filters & toebehoren

Schroeffilters

SD ND WMC: Grijsfilters in diverse diameters.

De filters houden twee stops licht tegen. Optische dichtheid is 0.6. ND4 - Ultra vlak HD-glas zorgt voor minder breking van het licht en dus een zeer laag verlies aan resolutie - DND Optisch glas verminderd zichtbaar licht met minder kleurzweem als resultaat - 15-laagse BBAR-coating met een lage reflectiewaarde vermindert schittering - krasbestendig glas - WMC-coating maakt het fiter water- en olie-afstotend en gemakkelijk reinigbaar - degelijke aluminium ring. prijslijstVoorzet systemen

Het Benro 100mm filtersysteem maakt gebruik van filters van 100mm breed, zowel vierkant als rechthoekig. De dikte van de filters is 2mm. In de unieke filterhouder is plaats voor een slim polarisatiefilter van 82mm of 95mm doorsnede. Dit polarisatiefilter is vanaf de achterzijde te verdraaien, ook als er 1, 2 of 3 filters voor worden geplaatst. De filterhouder past op een lens met schroefdraad van 95mm, 82mm of 77mm, maar kan met behulp van Step Down ringen ook op kleinere diameters (tot 49mm) worden gebruikt.


verschillende afmetingen : 75mm  -  100mm  -  150mm  -  170mm systemen


Filter houder

De innnovatieve aluminium filterhouder van Benro. Met deze filterhouder is het mogelijk om een polarisatiefilter te bedienen terwijl er andere filters zijn geplaatst. Naast het polarisatiefilter is er ruimte voor 3 andere filters van 100mm breed en 2mm dik. Deze filter-houder kit voor het Benro 100mm-systeem is inclusief de 82mm Lens Ring (FH100R82) en Step Down ring 82-77mm. Geschikt voor Slim polarisatiefilter van 82mm. We adviseren om de polarisatiefilters van Benro te gebruiken. Als er een filter van een ander merk wordt gebruikt, let er dan op dat deze maximaal 5mm dik is. Als deze dikker is, dan is het niet mogelijk om het eerste slot te gebruiken. U kunt dan slechts twee filters gebruiken. Houd er rekening mee dat de licht-afdichting (voor grijsfilters) alleen bij het eerste slot werkt. Deze kit kan direct worden gemonteerd op lenzen met een filtermaat van 77mm of 82mm. Om de filterhouder te gebruiken op lenzen met andere filtermaten heeft Benro diverse Step Down ringen. Let op!Als de houder wordt gebruikt op een 77mm-lens icm met de step-downring, vindt er een vignettering plaats. Indien er een polaratiefilter wordt gebruikt, is er een vignettering tot 20mm. Indien de houder met één slot wordt gebruikt, is er vignettering tot 19mm. Indien de houder met drie slots wordt gebruikt, is er vignettering tot 21mm. Uiteraard geldt dit niet indien de houder op een 82mm-lens wordt gebruikt. Deze kan dan op een brandpunt van 16mm worden gebruikt zonder vignettering. prijslijstVoorzet filtsers Soft Edged Grijsverloopfilters

De Benro grijsverloop-filters zijn gemaakt van HD-glas (Schott B270) en hebben een ULCA-coating die weerspiegelingen vermindert en chromatische abberatie tegengaat. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een speciale WMC-coating die de filters beter beschermt tegen water, olie en vuil. Hierdoor is het filter ook makkelijker schoon te maken. De filters zijn verkrijgbaar als Soft-edged, Hard-edged en Reversed-edged.

De Benro grijsfilters (ND-filters) zijn gemaakt van superglad gepolijst krasvast HD-glas en hebben een ULCA-coating die weerspiegelingen vermindert en chromatische abberatie tegengaat. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een speciale WMC-coating die de filters beter beschermt tegen water, olie en vuil. Hierdoor is het filter ook makkelijker schoon te maken. De filters zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes.

voorzetfilterstore


Powered by SmugMug Log In