My Gear - Steve De Waele

My Gear

Op deze pagina zal u het grootste deel vinden van de materialen die ik gebruik, deze pagina is ook in volle ontwikkeling. De filters die ik gebruik kan je vinden op een aparte pagina.

Na de vele jaren ervaring op het gebied van fotografie en het gebruik van fotografie materiaal kan ik tevens een goed advies uitbrengen naar de mensen die workshops volgen. De materialen die ik zelf gebruik zoals statieven; L-plates; statief kop; rails lenzen noem maar op.. kan je hieronder mooi terug vinden. 

Voor de aankoop van statieven en alle fotomaterialen werk ik samen met Fotocoudenys uit Veldegem bij Hilde en Lieven die u graag verder helpen.  Moza mini C gimbal

maak met jouw smartphone een soepele en stabiele video-opnames De drie-assige gimbal is geschikt voor bijna elke smartphone met een display van maximaal 6 inch groot. Ideaal voor vloggen met je iPhone of gewoon de kids filmen op vakantie. De beelden zijn aangenaam stabiel je merkt direct het verschil. Leuk aan de Gimbal is deze word met de app bedient en de ingebouwde tracking technologie in de Moza Assistant zorgt ervoor dat de lens van de camera te allen tijde automatisch jouw gezicht in het midden van opname houdt.
Benro System GoPlus Statief carbon

Veelzijdig en ligt statief te gebruiken in vele opstellingen.

Statief met een middenkolom die in alle standen te gebruiken is. Van verticaal, via horizontaal naar verticaal omlaag, en alles er tussenin.

Dat betekent dat de camera niet  zoals bij traditionele statieven altijd boven het centrum van het statief gebruikt hoeft te worden.


Benro System GoPlus Statief carbon : 349€

Er is ook een goedkopere variant in aluminium verkrijgbaar en kan alles wat de carbon versie kan. Maar weegt een 300gram zwaarder.

Benro System GoPlus Statief Aluminium: 169€ 

Mijn gebruiik en ervaring ,

Ideaal voor  macrofotografie,  stadsfotografie, landschapfotografie, reisfotografie  en studiowerk.

voor vragen kan u mij steeds contacteren.

Waarvoor ik het gebruik: macro & lichte verplaatsingen.


V2E balhoofd van Benro

Heel vlot en gemakkelijk in gebruik, neemt weinig plaats in en zit steeds in een mooie stevige tas . Balhoofd die in drie richtingen werkt, waar je de camera vlug kan verstellen en 12kg belasting kan verdragen. Dit balhoofd zit op mijn System Go statief van Benro en is voor mij de perfecte combinatie.


Kostprijs 199€ 

Waarvoor ik het gebruik: macro & lichte verplaatsingen.

Benro Macrohoofd MP80 bijkomend voor macro

De kop voor de macrofotograaf! Doormiddel van een tandwieltje in het kopje en aan de Arca-Swiss snelwisselplaat maakt dit kopje het mogelijk om per millimeter nauwkeurig naar voor en naar achter en van links naar rechts te bewegen.

Dit macro hoofd gebruik ik voornamelijk als ik aan focus stacking ga doen ook door het redelijke gewicht dat deze kop kan verdragen blijft het soepel werken.

Macrohoofd MP80 prijs: 259€  • MP802

Benro Combi Statief C3780TN

Dit is mijn grootste werkpaard de  Combi Statief C3780TN carbon versie

Het statief voor het zwaardere werk deze gebruik ik grotendeels voor mijn lange sluitertijden fotografie. Wanneer het écht stabiel moet zijn, dan neem je een statief zonder middenkolom.

Ook de rubberen voeten bieden de perfecte stabiliteit op de grond. 

Met het hoog draagvermogen, de extra sterke spider, uitstekende stabiliteit en perfecte balans biedt dit statief de mogelijkheid om met ultra telelenzen en zeer groot formaat camera's te werken.

We kunnen ook heel laag bij de grond werken wat in landschapsfotografie een pluspunt is, teven macro is een mogelijkheid maar hiervoor opteer ik mijn ander benro statief. 

prijs kwaliteit zeker een heel goede keuze. Kan voor alle toepassingen gebruikt worden.


Combi Statief C3780TN carbon : 429€ 

Een andere keuze zou kunnen zijn Aluminium 1 kg zwaarder

COMBI STATIEF A4770TN aluminium : 259€
C3780TN

Waarvoor ik het gebruik: Landschap & voornamelijk lange sluitertijden fotografie

  • 1569
  • 1659
  • 1350

Balhoofd G3

Benro's professionele balhoofden de G-serie hebben de 'lock' en 'drag' functie in één knop zitten en zorgt voor een optimale en snelle controle. Voorkomt misverstand in de knop

heel vlot in gebruik. Balhoofd waar je de camera vlug kan verstellen en maar liefst 55kg belasting kan verdragen.

Dit is een balhoofd speciaal voor de lange sluitertijden, ook met de 70-200mm lens op de camera geen problemen.

Zelfs met zwaardere weers omstandigheden is deze ideaal. Met er een bijkomende tas aan te hangen kan ik werken tot soms wel 70km/u windsnelheden met lange sluitertijden.

Dit balhoofd zit op mijn Combi Statief C3780TN carbon van Benro en is voor mij de perfecte combinatie. Natuurlijk komt voor alle top kwaliteit een prijs maar hij is het meer dan waard.


Kostprijs 299€ Sunwayfoto L-Plate

Sunwayfoto L-Plate for Canon 5DIII (incl. grip PCL5DIIIG) ideaal voor steeds de rechte plaatsing op statief centraal, hierbij gaan we geen overhangende camera hebben bij het verticaal fotograferen . bij deze moet je steeds kijken , welke camera heb ik en ook met of zonder betterijgrip.


Sunwayfoto L-Plate for Canon 5DIII : 119,95


PNL-D4

Panorama materiaal die extra gebruik.

Sunway Nodal SLide DMP-200R

De Nodal Slide zorgt voor het meeste werk in ons panorama beeld ontwikkeling. Deze slide zorgt ervoor dat de camera incl lens zo kan geplaatst worden op het statief op de perfecte locatie.

Wat dit in houd is dat de body om het statief draait, zo blijft het nodal punt van de lens centraal boven het center van het statief.

Er zijn tal van verschillende modellen dit is het model die ik gebruik.


Sunwayfoto Nodal Slide DMP-200R: 98,95€


Sunway Panning Clamp DDH-06

Panning Clamp DDH-06 is een kop die je de leveling base plaatst.

Deze kop houd de Nodal slide plate vast en maat deze mobiel. Zo kan men perfect de camera met objectief plaatsen naar voor of achteren. Hiermee bekomt men het perfecte nodal punt.


Sunway Panning Clamp DDH-06 : 99,95€DDH-02

Sunway Leveling Base DYH-66i

De Leveling basis is een kop die speciaal gebruikt word voor panorama-werk.

Het grote verschil is dat de Nodal Slide boven op zijn center draait, een gewoon balhoofd doet dit niet bij het kantelen.

Er zijn tal van verschillende modellen, het model die ik gebruik is het afgebeelde model.


Sunwayfoto Leveling Base DYH-66i : 119,95€


DYH-66i

Sunwayfoto Indexing Rotator DDP-64S

Sunwayfoto Indexing Rotator DDP-64S de kop is speciaal ontworpen voor de beste doordraaid van de camera naar links of rechts zoals men wenst. wil je zo 15% doordraaien stel je deze in op de gewenste hoeveelheid. Zo kan je zonder veel moeite steeds dezelfde hoeveelheid doordraaien zonder problemen en zorgen.


Sunwayfoto Indexing Rotator DDP-64S: 99,95€
LAOWA 60mm f/2.8 Ultra-Macro Lens

LAOWA60

Maak unieke macro-opames met deze 2:1 macrolens!! De LAOWA 60mm f/2.8 Ultra-Macro Lens heeft een uniek ontwerp waardoor er 2:1 macro-opnames mee kunnen worden gemaakt. Dat betekent dat beelden 2x groter zijn dan bij een normale 1:1 macro-lens. Dit objectief werkt volledig handmatig!

Zowel de scherpstelling als het diafragma moet handmatig worden gekozen

Minimale scherpstelafstand vanaf sensor: 18,5cm

– Manuele focus en diafragma –

   Vergrotingen van 0.1x tot 2x. Dit betekent dat er gemakkelijk van vergrotingsfactor kan            worden gewisseld zonder steeds te moeten wisselen met tussenringen of converters.

– Kan prima worden ingezet als normale lens. De veelzijdige oplossing voor zowel                       portretfoto’s als macro-beelden.

– 9 lenselementen in 7 groepen zorgen voor optimale scherpte en een goede kleurweergave. – het gepatenteerde optische systeem bestaat uit twee verplaatsbare lensgroepen waardoor     vervorming maximaal wordt tegengegaan

– 14 diafragmalamellen voor een prachtige bokeh

– robuuste metalen constructie

– Brandpuntsaftand: 60mm

– Diafragma f2.8

– f22

– Beeldhoek 25,3 graden

– Voor APS-C en Full-frame (op Full-frame enige vignettering)

– Filter grootte: 62mm

– Afmetingen: 95x70mm

– Gewicht: 503 g

– Prijs: 479,= euro incl. BTW


Powered by SmugMug Log In