Moza mini C - Steve De Waele

Moza Mini-C Gimbal

Mijn eerste ervaringen in het gebruik van de Gimbal was aangenaam positief. Ik ben niet gewoon om te filmen met de iPhone maar dit bleek heel vlot te gaan.

maak met jouw smartphone een soepele en stabiele video-opnames De drie-assige gimbal is geschikt voor bijna elke smartphone met een display van maximaal 6 inch groot.

 Ideaal voor vloggen met je iPhone of gewoon de kids filmen op vakantie. De beelden zijn aangenaam stabiel je merkt direct het verschil.

Leuk aan de Gimbal is deze word met de app bedient en de ingebouwde tracking technologie in de Moza Assistant zorgt ervoor dat de lens van de camera te allen tijde automatisch jouw gezicht in het midden van opname houdt.

Video van Gudson zelf.

hoe snel je ook beweegt de gimbal zal de bewegingen blijven volgen wat resulteert in een steeds vlakliggende video , dus geen schokkende beelden.

 De App voor iOS is gratis te downloaden uit de Apple App Store. bediening van deze app is heel simpel te gebruiken zo goed als geen aanpassingen nodig.

Je kunt vlug overschakelen van horizontale naar verticale filmmodus.

Handgreep met knop bediening zodat je kan omschakelen van vooraan filmen naar achteraan.

ook met de knoppen kan je zelf nog bij sturen en draaien naar wens. Wat ook handig is in het handvat zit de zelfde maat van schroef als in de camera. je kan dus een camera plaatje voorzien en deze op een statief zetten of op een gorilla-pod.

Batterij gaat lang genoeg mee om gemakkelijk enkele uren te filmen. ik kan gemakkelijk twee dagen gebruiken en zo tot 6 a 8 uur filmen.


de kostprijs vind ik meevallen omdat we hier toch spreken van een vrij ingewikkelde mechanica. vroeger waren deze toestellen enkel en alleen voor de professionele videograaf.

deze gimbals maken het bereikbaar voor ons allen.


Mijn conclusie is , voor iemand die vrij veel filmt met de iPhone is dit zeker een pluswaarde.


Groetjes 

Steve

Powered by SmugMug Log In