Filter - Steve De Waele

Filters en toebehoren


Long exposure photography.

Hiervoor hebben we het nodige materiaal nodig en filters zijn bijna een must geworden. Deze laten ons toe om met langere of super lange sluitertijden te werken. Voor elk soort beeld kan je uw verbeelding loslaten op uw camera. Nu na enkele jaren heb ik al meerdere merken gebruikt , goede en minder goede merken. Telkens wanneer als er iets was opgelost had je waarschijnlijk een probleem op een ander vlak.


Print

Na enkele  jaren zoeken heb ik eindelijk gevonden wat ik zocht, vandaar dat ik ook telkens open sta met mijn bevindingen naar jullie toe. Ik vind het belangrijk om een eerlijke uitleg te geven ivm filters. De mensen die workshops volgen of starten weten soms niet welk te kiezen, in boekjes of op het internet word alles aangeprezen als DE TOP.  Nu het enige wat voor mij belangrijk is dat je de juiste start kan vinden in de vele filters. Ik vind het belangrijk dat jullie mijn eerlijke mening hebben omtrent het gebruik en de kwaliteit van de filters . Dit is omdat ik voor 95% van mijn fotowerk gebruik maak van filters tijdens het fotograferen. 

Nu je kan ook bij mij deze filters of systemen aankopen zo ben je zeker dat je krijgt wat je nodig hebt Filterstore. Er is ook een winkel die kan helpen waar je de zelfde condities krijgt. Hier onder vind je de zaken die ik gebruik en aanprijs voor het gebruik in filters. Bij vragen mag je mij steeds contacteren.

Bij twijfel niets kopen maar eerste de nodige info inwinnen. 

groetjes 

SteveSchroeffilters 

De schroeffilter kan de ideale start zijn om te beginnen met Long Exposure fotografie.

Deze heeft twee redenen

-niet duur in aankoop

-als long exposure fotografie dan toch niet is wat je ervan verwacht , ben je niet veel geld kwijt

-geen weggegooid geld maar kan later verder gebruikt worden als je bijvoorbeeld upgrade naar  een voorzet systeem. Als je in omstandigheden zit waar je een voorzet niet kan meenemen , of het niet lukt door omstandigheden, schroeffilter of filters passen gewoon in de broekzak of handtas. 

schroeffilterstore


Voorzet systeem.

Hier ook terug voor elk wat wils , verschillende modellen en afmetingen. Iets duurder maar zeker zijn geld meer dan waard. Bij Benro zijn er verschillende voordelen.

Alvast enkele voordelen die ik vind ten opzichte van al mijn andere merken die ik reeds heb gebruikt. 

-bouw kwaliteit is heel degelijk en mooi afgewerkt.

-ligt heel goed in de hand en is gemakkelijk te bevestigen op het objectief.

-de filters op zich zijn allen heel goed en hebben geen extreme kleurzweem zoals we wel hebben bij  anderen

-Vignet heb ik totaal niet op de 16-35mm groothoeklens in combinatie met de full-frame camera.

-Wat ik top vind is de polarisatie filter zit in de houder waardoor alle drie sleuven kunnen gebruikt worden voor ND en verloop filters allemaal zonder probleem. 

-tevens blijft de polarisatie filter te bedienen ook al zitten de andere filters op de houder. filterhouderstoreandere systemen en maten ook te bekijken op volgende pagina onderaan. Link


Voorzet filtsers

Soft Edged Grijsverloopfilters

De Benro grijsverloop-filters zijn gemaakt van HD-glas (Schott B270) en hebben een ULCA-coating die weerspiegelingen vermindert en chromatische abberatie tegengaat.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een speciale WMC-coating die de filters beter beschermt tegen water, olie en vuil.

Hierdoor is het filter ook makkelijker schoon te maken. De filters zijn verkrijgbaar als Soft-edged, Hard-edged en Reversed-edged. 

voorzetfilters store


De Benro grijsfilters (ND-filters) zijn gemaakt van superglad gepolijst krasvast HD-glas en hebben een ULCA-coating die weerspiegelingen vermindert en chromatische abberatie tegengaat.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een speciale WMC-coating die de filters beter beschermt tegen water, olie en vuil.

Hierdoor is het filter ook makkelijker schoon te maken. De filters zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes. Voorzetfilters store


Powered by SmugMug Log In